Design +

Zsolnay Porcelánmanufaktúra

Kiállítás
Programok
Kiállítók
Vásár
Térkép
Enteriőr verseny
Nyereményjáték
Partnereink
Nyitva tartás, információ
Facebook Instagram
Zsolnay Porcelánmanufaktúra

Zsolnay Porcelánmanufaktúra Kiállítás és Vásár alkalmából lehetőségük van megtekinteni és megvásárolni a kiállított termékek valamelyikét.


Külső - Belső építészeti és enteriőr pirogránit elemekből, rendelést adhatnak le, egyedi kérést is vállalunk.

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra története 1853-ra nyúlik vissza, Zsolnay Vilmos nevéhez fűződik.

A Zsolnay márkanév már több mint 160 éve, a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe.

Mind technológiai megoldásokban, mind pedig a művészeti kivitelezésben magához vonzotta az adott kor neves tudósait, művészeit, építészeit!

Ennek köszönhetően olyan hírneves alkotók vettek részt a gyár munkájában, mint pl. Rippl Rónai József, Martyn Ferenc, Victor Vasarely, Lechner Ödön, Steindl Imre és még sokan mások.

Az 1870-es évektől kezdődött folyamatos kísérletek és fejlesztőmunkák legnagyobb öröksége az a három találmány, mely minden szakember és laikus szemében a Zsolnay nevéhez kötődik: 

Porcelán, az eosin  és a pirogránit.


Zsolnay Vilmos a porcelánmassza finomságára törekedett, új, lágyabb mázat és díszítési eljárást fejlesztett ki. A lágy porcelánmáz színgazdagsága egyedülálló a világon. Ez a mázfestés minden más technikától eltér, még a festék felvitelének módjában is, mivel nem ecsettel, hanem tollal történik. Zsolnay Vilmos által kidolgozott technika, azóta is egyedülálló a világon! Zsolnay Vilmos a porcelán máztechnika kifejlesztéséért elnyerte a Francia Becsületrendet.

Zsolnay Vilmos és Petrik Lajos, az eosint -1890- es években fejlesztette ki. A számos eosin szín mellett több kivitelezési eljárást is kifejlesztettek a Zsolnay gyárban, például kézzel festett, maratott, márványozott eosinok. Minden egyes eosin tárgy megismételhetetlen, művészi alkotás.

A Zsolnay pirogránit kerámiák tartósságát, még ma is, a változatos színekben pompázó szecessziós épületek példázzák. Nem csoda, hogy már a Monarchia, vezető építészei közül Ybl Miklós, Lechner Ödön, Lajtai Béla, Steindl Imre is szívesen alkalmazták. Kiváló minőségét és időtállóságát sok ezer épület hirdeti Magyarországon és külföldön egyaránt!

Hosszú története során, még mindig tud a kor számára valami újat és meghatározót mutatni.


Elérhetőség:
http://zsolnay.hu

(Földszint, 026. üzlet)


www.ysolutions.hu Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2011. All rights reserved.