Design +

DiVino

Kiállítás
Programok
Kiállítók
Vásár
Térkép
Enteriőr verseny
Nyereményjáték
Partnereink
Nyitva tartás, információ
Facebook Instagram


DiVino

mg5519.jpgA DiVino 2011 május 27-én nyitott és heteken belül Budapest egyik legtrendibb szórakozóhelyévé vált, amely alig egy éves működése alatt a Michelin-ajánlását is megkapta. A borbár koncepciója szerint csak magyar borokat értékesít, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. A juniborászok 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelölnek, a jelenleg 30 juniborász lefedi Magyarország borvidékeit. A borbár sikereit a Bazilikával szembeni elhelyezkedésének, gazdag választékának, a személyzetnek, az állandó és különleges programjainak, a fesztiválokon való részvételének, illetve a helykörül kialakult social hype-nak köszönheti.

A koncepció

divino-6826mod.jpg2011. május 27-én nyílt meg Budapest legjobban várt borbárja, a DiVino, amelynek szlogenje: "nálunk a bor a közös nevező". A DiVino elsősorban azokat a fiatalokat és középkorúakat célozza, akik elkötelezett borrajongók és szívesen veszik, ha a helyszínen találkozhatnak kedvenc borászukkal, kapcsolatba léphetnek, beszélgethetnek velük borról, fajtákról, termelésről, tanninokról, bármiről. A kiemelt turisztikai célpont mellett elhelyezkedő bár kizárólag magyar borokat árul, partnere a Junibor Egyesület, amely híres borászfamíliák gyermekeiből és feltörekvő, első generációs borászokból áll. A DiVino a Junibor Egyesület zászlaja alatt tömörülő 30 borász, illetve családtagjaik termékeit árusítja. A borbárban több, mint 120 tétel érhető el, az aktuális borász a fogadóóráin pedig személyesen kóstoltatja újdonságait.

Borszaküzlet

divino-6555.jpgA DiVino déltől este 6 óráig borszaküzletként is üzemel. E funkciójában a bár kínálatában több, mint 500 féle magyar bor szerepel, köztük borritkaságok, egyedi évjáratok, kis szériás tételek, aszú különlegességek. Ebben az időszakban a DiVino borbár kínálatán felül Magyarország vezető pincészeteinek palettájából értékesíti palackos tételeit. A DiVino wineconsulting csoportjában a szakma csúcsán lévő sommelier-ek adnak tanácsot kezdő és haladó borfogyasztóknak egyaránt.

A környezet

mg5454.jpgA DiVino kialakításáért Sütő Kata és Sütő László, hazánk első számú belsőépítészei feleltek. A hely tervezésekor maximálisan figyelembe vették a világ bártrendjeit, majd a látottak birtokában valami igazán különlegeset tettek le a pesti éjszakába. A DiVino alapszíne a fekete, amelyet nyers fenyővel és betonnal kombinált a belsőépítész páros. Az összhatásában letisztult, minimál beltérbe alacsony asztalok kerültek, amelyek állandó mozgásban tartják a bár közönségét. A nehezen definiálható asztalstruktúra miatt sincs asztalfoglalás. A bárélet az Ivánka tervezőpáros által megálmodott hosszan elnyúló pult körül, illetve a DiVino előtti téren zajlik.

Elismerések

A DiVino alig egy éves működésének legjelentősebb mérföldköve, hogy a Michelin 2012-es Main Cities of Europe Guide-jában ajánlást kapott. Ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként a DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén. Az eset azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat, amit talán jól érzékeltet, hogy a DiVino Közép-Kelet Európa egyetlen borbárjaként szerepel a kiadványban. Azért is hatalmas dolog a méltatás, mert az üzlet egy éve sincs nyitva, a Michelin ellenőrök kora ősszel vizitáltak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino pedig még csak alig pár hónapos múlttal büszkélkedhetett. Szöveges értékelésében a kalauz nem elsősorban az ételek nagyszerűségét emeli ki, azokat könnyűnek és finomnak titulálja, sokkal inkább ajánlja a bárt a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a lokáció, és a hely különleges hangulata miatt. Budapest ajánlott éttermei a viamichelin.com címen érhetők el.

A kommunikáció

mg5661.jpgA DiVino komoly hangsúlyt fektet a kommunikációra, azon belül is a social hype-ra. A honlap mellett (divinoborbar.hu), Juniborbár néven blogot (juniborbar.blog.hu), illetve Facebook oldalt is üzemeltet. A legaktívabb kommunikáció a Facebook oldalon zajlik, ahol immár több, mit 8000 rajongó követi nyomon a borbár híreit.

A Tulajdonosok

A borbár tulajdonosai több vendéglátóhelyet üzemeltetnek. Bánki Sándor és Duska Sándor irányítása alatt működik az immár 4 éve Michelin ajánlással büszkélkedő V. kerületi Tigris Étterem, emellett a Via Luna olasz étterem, illetve a Présház Borkereskedés, amelyet a tulajdonosok 2011 februárjában a DiVino ernyője alá vontak. A DiVino ennek értelmében már nem csak borbárként, hanem borszaküzletként is üzemel.

Elérhetőség:
www.divinoborbar.hu

(MAXCity parkoló)


www.ysolutions.hu Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2011. All rights reserved.