Design +

AGNESKOVACS

Kiállítás
Programok
Kiállítók
Vásár
Térkép
Enteriőr verseny
Nyereményjáték
Partnereink
Nyitva tartás, információ
Facebook Instagram

AGNESKOVACS

Kovács Ágnes a MOME hallgatójaként alapította meg márkáját a táskái iránti érdeklődéstől ösztönözve. A kezdetektől jól felismerhető – egyszerűségre, tisztaságra és tömörségre törekvő –designszemlélete azóta is a meghatározó alapelve a kollekcióinak. Inspirációt az őt körülvevő urbánus közegből merít, a zajos inger- és információrengetegben a vágyott nyugalmat és tisztaságot keresi. Az a halk esztétika, amely így az Ágnes által tervezett tárgyakat jellemzi, ugyancsak eredeztethető kicsi és csendes szülőfalujának, Bácsborsódnak meghatározó légköréből.

A táskák jellegzetes karakterét az Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma. A kialakított, tiszta alapformákat mindig figyelemre méltó, de finom részletek egészítik ki.

Az AGNESKOVACS esztétikája így minden felesleges részlet elhagyásával, a funkció által vezérelt formák friss puritánságában valósul meg.

Az AGNESKOVACS bőrtáskák és kiegészítők elkészítéséhez kizárólag nagyon magas minőségű, természetes bőrök kerülnek kiválasztásra, de szintén a tárgyak időtállóságát biztosítja az egyéb felhasznált anyagok mindegyike, legyen az vászon, filc, fém vagy fa.
A dinamikusan fejlődő márka külföldön online illetve válogatott budapesti és magyarországi üzletekben érhető el jelenleg, emellett – a megújult menedzsment vezetése alatt – nemzetközi piacokra lépett.


LIÉ kollekció

A LIÉ kollekció multikulturalitást hordozó táskáin egyszerre jelenik meg a japán precizitás, az olasz prémium marhabőr, a skandináv minimalizmus és az időtlen francia elegancia – harmonikus egységet alkotva. A kollekció az ellentétes irányok egységbe olvadásának formai alapgondolatából bontakozott ki. Akár egy összekulcsolt kéz a táskatestet kialakító, egybefüggő bőrlap a táskák egy pontján pozitív és negatív elemekből fűződik össze. Az ihletet a japán ácsmesterek egyedülálló technikája nyújtotta, akik a tökéletesen illeszkedővé faragott faelemeket szögek nélkül rögzítik egymáshoz. Az ellentétesen mozgó erők egységéből születő harmónia és stabilitás tartalmilag épp annyira fontos mint formailag a LIÉ kollekciót esetében, amelyet az ideális állapot megteremtésének vágya inspirálta. A táskákban egyszerre jelennek meg a klasszikus értékek és az urbánus hatások, találkoznak nemes anyagok és új formák.
photographer_György Károlyi_Flashback

Elérhetőség:
II. emelet 204. üzlet
http://www.agneskovacs.hu/


www.ysolutions.hu Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Copyright © 2011. All rights reserved.